fredag 6. april 2012

Hue

Så er den etterlengtede ferien endelig her. Vi dro fra Hanoi kl. 23.00 og var fremme i Hue kl. 11.00. Togreisen gikk veldig fint. AS så en mus i lugaren vår da, så det bredte seg litt frykt i noen minutter, men vi klarte å glemme det etter hvert. Toalettet var mindre renslig, og det gjør ikke saken noe bedre når folk ikke klarer å trekke opp etter seg.
Greie forhold- mye bedre en bussturen til Sapa
i hvert fall :)
Når vi kom frem til Hue, bestemte vi oss for å gå til hotellet. Med en sekk på ca 25 kg og en stekende sol, ble det veldig varmt. Gleden var stor da vi kom frem. Vi ble møtt av det hyggeligste personalet ever! I tillegg ble vi tilbudt velkomstdrink og mango. Pikkoloene hadde problemer med å løfte sekkene opp fra gulvet, tror de undret seg over hva vi hadde i dem.
Fremme i Hue!
På vei til Citadellen

Tror det er vietnamesiske kanoner

Ekte varer fra USA

 Fra krigen (USA)


Rundt Citadellen


Vi leide sykler og dro ut for å spise og oppleve byen. Vi dro over Perfume River og til den andre delen av byen for å se Citadellen (Kongebyen), som vi først syklet rundt (10 km) og gikk inn for å se Den Indre Konge by. Der så vi elefanter som vi kunne ri på. 
Setter opp til forestilling
En av de tre inngangene til Citadellen

I Citadellen


I Den Indre Konge byen

The Elephant

På vei ut igjen
De har utsmykket porten med porselen
Etter det syklet vi videre til Thien Mu Pagoda, den er veldig kjent i Vietnam og er viktig for byen Hue. Det første man ser er et høyt tårn, Thap Phuoc Duyen, som er 21 meter høyt. Det ble bygget i 1844 til ære for manushi-buddaen. Selve pagodaen ble grunnlagt i 1601. Hue er en utrolig koselig by, de var i gang med forberedelser til den årlige kultur festivalen. Alle var opptatte med et eller annet. Det er en veldig stor festival, hvor det kommer en del internasjonale artister (fra Spania, Italia, Frankrike, Korea, Kina og Japan), det er forskjellige forestillinger, theater osv. Etter Hue gikk reisen til Hoi An.
Thien Mu Pagoda




:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar